|
| | Erichas Marija Remarkas ''Juodasis obeliskas'' | |
| |
| Autorius | Pranešimas |
|---|
Samantha "Bendrojo skaitymo" viršininkė

Pranešimų skaičius: 1443 Amžius: 18 Miestas: Kaunas Bendrasis skaitymas: Nr. 1, Nr. 3, Nr. 4, Nr. 5, Nr. 6, Nr. 7, Nr. 8 Registracijos data: 2009-02-08
 | Temos pavadinimas: Erichas Marija Remarkas ''Juodasis obeliskas'' Pir. 04 05, 2010 3:21 pm | |
|  19231924 metai. Nesuvaldomos infliacijos draskoma tarpukario Vokietija. Metas, kai dūžta žmonių likimai, kai klesti tie, kurie pelnosi iš kitų žmonių nelaimių ir mirties. Dar neatsigavę po Pirmojo pasaulinio karo košmarų, du draugai, Liudvigas Bodmeris ir Georgas Krolis, prekiauja antkapiais ir akmeniniais kryžiais. Kieme stovi dar iš Krolio tėvo įmonės paveldėtas niekam nereikalingas juodas obeliskas, o karo prisiminimus, nuovargį ir vienatvės baimę jauni vyrai mėgina išblaškyti įvairius malonumus siūlančiose įstaigose bei laisvo elgesio merginų glėbyje. Tačiau Liudvigas jaučia, kad ciniška prekyba antkapiais ir lengvai pasiekiami malonumai užgožia daug svarbesnius dalykus. Jis ima vis labiau ilgėtis tikrų jausmų ir giminingos sielos, kuri padėtų atgimti naujam gyvenimui. Sutikus gražią, trapią ir subtilią Izabelę, gimsta viltis, kad Liudvigo svajonėms galbūt lemta išsipildyti... _________________ ''Meilė suteikia mums jėgų, kai reikia ginti tuos, kuriuos mylime, bet susilpnina, kai tenka stoti į nemalonią akistatą su jais.'' D. C. Abrams ''Prarastas Don Žuano dienoraštis''
|
|  | | Džuljeta Spaustuvė.

Pranešimų skaičius: 2065 Amžius: 23 Miestas: Kaunas Bendrasis skaitymas: Nr. 1, Nr. 3, Nr. 4, Nr. 5, Nr. 6, Nr. 7, Nr. 8 Registracijos data: 2008-04-27
 | Temos pavadinimas: Re: Erichas Marija Remarkas ''Juodasis obeliskas'' Pir. 04 05, 2010 4:52 pm | |
| Super knyga - skaičiau mažiausiai dukart. Gaila tik, kad visa knyga persmelkta beviltiškumo - bet tais laikais taip buvo... |
|  | | sandrinė Spaustuvė.

Pranešimų skaičius: 1375 Amžius: 18 Miestas: Alytus Bendrasis skaitymas: Nr. 3, Nr. 4, Nr. 7, Nr. 9 Registracijos data: 2009-03-14
 | Temos pavadinimas: Re: Erichas Marija Remarkas ''Juodasis obeliskas'' Pir. 04 05, 2010 5:12 pm | |
| Man ji patiko, labai daug citatų būtent iš šios knygos esu panaudojusi rašiniams, o kadangi dar yra nuo senų laikų ji pas mane namuose tai manau, kad bet kada paimta impulso perskaitysiu antrąkart. |
|  | | Samantha "Bendrojo skaitymo" viršininkė

Pranešimų skaičius: 1443 Amžius: 18 Miestas: Kaunas Bendrasis skaitymas: Nr. 1, Nr. 3, Nr. 4, Nr. 5, Nr. 6, Nr. 7, Nr. 8 Registracijos data: 2009-02-08
 | Temos pavadinimas: Re: Erichas Marija Remarkas ''Juodasis obeliskas'' Pir. 04 05, 2010 5:16 pm | |
| Aš vakar ją baigiau. Pradžia man vietomis buvo juokinga. Vėliau pasidarė gaila žmonių tais laikais. Pabaiga sukrėtė, galbūt dėl to, kad po kelerių metų tas miestas taip smarkiai pasikeitė ir dar dėl pagrindinių veikėjų likimo... Hmm, o aš kažkaip nei vienos citatos iš šios knygos neišsirinkau  _________________ ''Meilė suteikia mums jėgų, kai reikia ginti tuos, kuriuos mylime, bet susilpnina, kai tenka stoti į nemalonią akistatą su jais.'' D. C. Abrams ''Prarastas Don Žuano dienoraštis''
|
|  | | Smitė.^ Biblioteka.

Pranešimų skaičius: 739 Amžius: 18 Miestas: Kuršėnai Registracijos data: 2008-06-15
 | Temos pavadinimas: Re: Erichas Marija Remarkas ''Juodasis obeliskas'' Pir. 04 05, 2010 5:21 pm | |
| Šią knygą padovanojau draugei (tik dabar supratau, kad jokių atgarsių taip ir nesulaukiau), tačiau, man smalsu, ar ji nėra tokia... visiškai beveiksmė? Žinau, kad perskaityti verta, bet dar dvejoju, ar ji tikrai atitiks dabartinius mano poreikius. Pavyzdžiui, "Vakarų fronte <...>" (kolkas vienintelė mano skaityta Remarko knyga) man buvo priimtina (ką čia priimtina, išties patiko), nes joje, kad ir ironiškai ar sarkastiškai (nelabai skiriu), visgi buvo nupasakota gan daug posūkių turinti istorija. Bijau, kad "Juodasis obeliskas" bus per daug rami knyga - galų gale jau pokario metai, tarsi vangus pabudimas iš košmaro. Kaip iš tiesų esti? Ar negali pabosti knygą skaityti? |
|  | | Samantha "Bendrojo skaitymo" viršininkė

| Temos pavadinimas: Re: Erichas Marija Remarkas ''Juodasis obeliskas'' Pir. 04 05, 2010 5:52 pm | |
| Na, nežinau kaip kitiems, bet man kartais būdavo šiek tiek nuobodoka, veiksmo ten daug kaip ir nėra, bet vis dėlto verčia susimąstyti apie laikotarpį po karo. Tau spręsti ;] ar nori knygą skaityti dabar, o gal atidėti vėlesniam laikui, o gal išvis neskaityti ;D _________________ ''Meilė suteikia mums jėgų, kai reikia ginti tuos, kuriuos mylime, bet susilpnina, kai tenka stoti į nemalonią akistatą su jais.'' D. C. Abrams ''Prarastas Don Žuano dienoraštis''
|
|  | | alce a pois Administratorius.

Pranešimų skaičius: 1309 Amžius: 20 Miestas: Kretinga/Kaunas Bendrasis skaitymas: Nr. 1, Nr. 3, Nr. 4, Nr. 7, Nr. 8 Registracijos data: 2008-04-30
 | Temos pavadinimas: Re: Erichas Marija Remarkas ''Juodasis obeliskas'' Pen. 04 09, 2010 9:06 pm | |
| Labai patiko. Skaičiau vasarą, surijau gana greitai, nes labai sudomino. Visai mėgstu Remarką, nors skaičiau tik dvi jo knygas. Bet šita tikrai verta dėmesio. |
|  | | Pookė Junginys.

Pranešimų skaičius: 90 Amžius: 17 Miestas: Kaunas Registracijos data: 2009-08-02
 | Temos pavadinimas: Re: Erichas Marija Remarkas ''Juodasis obeliskas'' Tr. 06 02, 2010 8:49 am | |
| Skaičiau, tai labai patiko. Gal skaitant man buvo toks skaitymas, tik kad reikia skaityt ar nėra ką veikt, bet kai perskaičiau, tai labai patiko. Manau, kad reikės perskaityti ir antrą kartą. Išsirašyti citatas. Nes tikrai labai daug gerų minčių. Kai užverčiau knygą, labai keistai jaučiausi. Atrodė, kad tie visi išgyvenimai pagrindinio veikėjo buvo ne knygos žodžiais o realybė. Atrodė, kad kątik būčiau grįžusi iš to žmogaus namų, kad klausiausi kaip jis man pasakojo savo gyvenimo istoriją. |
|  | | emilija112 Raidė.
Pranešimų skaičius: 1 Amžius: 17 Registracijos data: 2010-06-22
 | Temos pavadinimas: Re: Erichas Marija Remarkas ''Juodasis obeliskas'' Antr. 06 22, 2010 3:26 pm | |
| remarkas mano nuomone geriausias visu laku rasytojas, taciau sitos niekaip neina baigti skaityti.. |
|  | | Pentagrama. Skyrius.

Pranešimų skaičius: 402 Amžius: 18 Miestas: Kaunas Registracijos data: 2009-08-23
 | Temos pavadinimas: Re: Erichas Marija Remarkas ''Juodasis obeliskas'' Tr. 06 23, 2010 9:58 am | |
| Man taip pat ji nesiskaito, toks jausmas, kad vėl tris draugus skaityčiau, bet vis dar tikiuosi rasti kabliuką ir užsikabinti. |
|  | | sandrinė Spaustuvė.

Pranešimų skaičius: 1375 Amžius: 18 Miestas: Alytus Bendrasis skaitymas: Nr. 3, Nr. 4, Nr. 7, Nr. 9 Registracijos data: 2009-03-14
 | Temos pavadinimas: Re: Erichas Marija Remarkas ''Juodasis obeliskas'' Tr. 06 23, 2010 4:30 pm | |
| Jei dar nepastebėjot Remarko visos knygos labai panašios ne tik savo tematika, bet stiliumi, veiksmo vieta, laiku, nagrinėjamomis problemomis. |
|  | | Mažoji Fėja Lapas.

Pranešimų skaičius: 273 Amžius: 18 Registracijos data: 2009-08-11
 | Temos pavadinimas: Re: Erichas Marija Remarkas ''Juodasis obeliskas'' Pen. 10 01, 2010 5:19 pm | |
| Nuostabi knyga. Likau dar labiau sužavėta Remarku. Jis tikrai, pastaruoju metu, mano rašytojų top'uose. Patiko tie keisti pagrindinio veikėjo pokalbiai su Izabele. Daug gražių ir paprastų minčių šioje knygoje. Manau, tikrai kokią dieną perskaitysiu antrąkart. |
|  | | Vincas Raidė.

Pranešimų skaičius: 3 Amžius: 19 Registracijos data: 2010-10-14
 | Temos pavadinimas: Re: Erichas Marija Remarkas ''Juodasis obeliskas'' Antr. 10 19, 2010 6:38 pm | |
| Žiauriai gera knyga. Tikrai, labai gerų yra pasakymų apie gyvenimą ir jo prasmę čia  Beje, šitą knygą neskaičiau, bet klausiau, tai tiesiog nuostabiai susiklausė :)))) |
|  | | la Tulipe Puslapis.

Pranešimų skaičius: 237 Amžius: 19 Bendrasis skaitymas: Nr. 2, Nr. 8, Nr. 9 Registracijos data: 2011-03-06
 | Temos pavadinimas: Re: Erichas Marija Remarkas ''Juodasis obeliskas'' Antr. 03 08, 2011 4:37 pm | |
| Veiksmo mažoka, bet knyga vis tiek gera. Geras rašytojas yra Remarque. Tik gaila, kad prieš nunešant knygą į biblioteką, užmiršau nusirašyt citatas |
|  | | Agniux Puslapis.

Pranešimų skaičius: 187 Amžius: 16 Miestas: Klaipėda Bendrasis skaitymas: Nr. 8 Registracijos data: 2008-04-27
 | Temos pavadinimas: Re: Erichas Marija Remarkas ''Juodasis obeliskas'' Antr. 08 23, 2011 7:37 pm | |
| Knyga ne tiek gera skaityti, kiek apie ją mąstyti ir ypač ją prisiminti. Už knygą kaip skaitomą daiktą aš jai daviau 7, o už visus apmąstymus apie veikėjus, nuostabias citatas, Remarko ironiškumą galiu pilnai rašyti 10. Knyga būtų be galo gera, bet tiesa, joje trūksta veiksmo, galbūt net pačios siužeto linijos (kilimas, kulminacija, pabaiga ir t.t.). Tai vienintelė knyga, prie kurios aš sugebėjau užmigti 3 kartus ;D Bet prisimus ją, negaliu nesakyti kad nepatiko, ar nepaliko įspūdžio. Priešingai. Galbūt reikėjo palaukti keletą metų ir emociškai nusiteikti ganėtinai sunkiam ir beveiksmiam skaitymui ;} |
|  | | | | Erichas Marija Remarkas ''Juodasis obeliskas'' | |
|
Similar topics |  |
|
| | Permissions in this forum: | Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume
| |
| |
| |